• In de laatste week van juni mochten de heren softballers van Thamen HS1 tweemaal thuis aantreden tegen Quick Amersfoort.

  Op maandag 24 juni was de eerste wedstrijd. De eerste 3 runs voor Thamen staan al na de 1e inning op het bord: Koole komt binnen op de tweehonkslag van L Anasagasti. K Werkman slaat een homerun waarop hijzelf en Anasagasti scoren. Quick is ook dichtbij het scoren van een run, echter linksvelder Koole voorkomt dat met een outfield assist op de thuisplaat.

  Thamen breidt het aantal runs uit door een homerun van Mäkel in de tweede inning. Diezelfde Mäkel offert zichzelf op met een fly-out in de 6e inning, waarop L Anasagasti kan scoren. Thamen houdt de hele wedstrijd de 0 door het goede pitchen van Claassen en Luigi Anasagasti (die zijn debuut maakte als pitcher). Ook wordt er sterk verdedigend met als hoogtepunt de vangbal van midvelder Werkman in het outfield hek. Thamen wint 5-0.

  De tweede wedstrijd van de week is op woensdag 26 juni. Quick heeft zich duidelijk voorgenomen er een andere wedstrijd van te maken door direct een run te scoren in de 1e inning wanneer Reussink over de thuisplaat komt. Ook Thamen scoort door een honkslag van Werkman en tweehonkslagen van Koole en Groot: 2-1.

  In de 3e inning komt Quick tweemaal over de thuisplaat en zijn er honkslagen voor Reussink en Hoving. Thamen doet gelijk wat terug via de homerun van Werkman en Anasagasti die over de thuisplaat komt door de opoffering van Mäkel: 4-3. Het blijft een spectaculaire wedstrijd. In de 5e inning worden er veel runs gescoord. Quick scoort 6 runs mede door een homerun van Hoving. Thamen scoort 3 met een homerun van Benner. Quick staat nu voor met 7-9. In de 6e inning scoort Quick 2 runs door honkslagen van Eckhart, de Boer en Defize.

  Thamen is ook productief. Koole slaat een inside-the-park homerun en Anasagasti topt die af met een homerun over de bomen in het midveld waarop ook Werkman en Groot binnenlopen: 12-11. In de 7e trekt Quick de stand nog gelijk door een homerun van Reussink, maar het is niet genoeg. In de laatste slagbeurt slaat Werkman een inside-the-park homerun en loopt Thamen als winnaar van het veld.

  Vrijdag 5 juli mag Thamen HS1 weer aantreden, ditmaal uit tegen.... Quick Amersfoort.