• 21-1-1942                                19-4-2021
   
   
  Maandagmiddag hebben wij het verdrietige nieuws ontvangen dat na een kort ziekbed Kees Schouten sr op de leeftijd van 79 jaar is overleden.
   
  Kees werd in 1968 lid van onze vereniging en speelde toen in ons tweede honkbalteam. In de periode 1972/73 werd Kees coach van het toenmalige junioren/interregionale jeugd team. Met het busje van zijn verhuurbedrijf werd het gehele team vervoerd naar de uitwedstrijden, waarna aansluitend verplicht bij het eerste honkbalteam gekeken moest worden. Kees gaf als derde honkcoach in die tijd zijn tekens door zijn bril op en af te zetten, dat zorgde voor de nodige hilariteit daar de assistent bij slecht weer ook met een zonnebril bij het honk moest staan. In de begin jaren aan de Vuurlijn was zijn vrouw Rina actief in onze kantine en maakte zij iedere week de gehaktballen thuis. Kees was in 1974 ook betrokken bij de 24-uurs wedstrijd op het complex en zorgde daar voor de verlichting, maar speelde ook mee.
   
  Eind jaren ’70 werd Kees assistent-coach bij het eerste honkbalteam, waar Maurice Cranston hoofdcoach was, dit team werd in 1979 kampioen. Bij de laatste thuiswedstrijden van een seizoen bij de Honkbal Heren 1 kreeg het publiek een bittergarnituur aangeboden als dank voor hun steun en aanwezigheid tijdens het seizoen.
   
  Kees was lid van onze vereniging tot 1988, echter bleef altijd betrokken doordat zijn zoons, Cees en Bob, maar ook een aantal kleinzoons gehonkbald (en gesoftbald) hebben bij onze vereniging.
  De laatste jaren was Kees een trouwe supporter op de vrijdagavond van onze Honkbal Heren 1 en Herensoftbal 1 en hoe koud of regenachtig het ook was, hij was er altijd.
  Wij zullen hem missen langs de lijn.
   
  Wij wensen zijn vrouw Rina, de kinderen en kleinkinderen en overige familie enorm veel sterkte met dit grote verlies. 
   
  Namens het Bestuur en (oud)leden.