• Altijd al willen softballen? Nieuwsgierig of softbal iets voor jou is? Of ben je op zoek naar een nieuwe teamsport? 

  Op zaterdag 3 oktober organiseert Thamen een speciale middag voor meisjes en (jonge)dames om kennis te maken met softbal. Deze dag is natuurlijk ook voor onze huidgige meisjes en dames, moeders, zusjes, buurmeisjes etc. En natuurlijk kunnen onze heren ook hun vrouw, vriendin(nen) en dochters meenemen.. maar neem allemaal zoveel mogelijk meisjes en (jonge)dames mee!

  Softbal kan je al spelen vanaf 9 jaar oud, maar kan je ook op veel latere leeftijd prima leren spelen en wij hebben op diverse niveaus mogelijkheden voor nieuwe leden. Lijkt het je leuk of ben je misschien altijd enthousiast als je op school gaat softballen? 

  Van 13.00 tot 15.00 uur laten onze trainers en speelsters van onze damesteams je kennis maken met de basisbeginselen van het softbal, waarna er nog ruimte is om een echt wedstrijdje te spelen. Vanaf 15.00 uur kunnen dan alle vragen gesteld worden en kan er verder kennis gemaakt worden met onze dames en vereniging onder het genot van een hapje en drankje. Mocht je minder tijd beschikbaar hebben kom dan gewoon langs en dan doen wij een verkorte kennismaking.

  De vereniging zorgt voor spelmateriaal en je hoeft dus zelf alleen maar een joggingbroek en een paar sportschoenen aan te trekken. 

  Ben je nu een meisje dat jonger is dan 9 jaar, kom dan ook zeker kijken. Voor die leeftijdsgroep hebben wij beeball (5 tot 9 jaar) en ons beeball team is er ook, want die spelen om 14.00 uur een wedstrijd.

  Wat is softbal nu precies? Bij softbal bestaat een team uit (tenminste) 9 speelsters. Tijdens een wedstrijd zijn de teams wisselend aan slag (de aanval) of in het veld (de verdediging). Om een punt te scoren moet je alle honken weten te raken en natuurlijk de thuisplaat bereiken. De verdedigende partij zal er alles aan doen om dit te voorkomen, door te proberen de slagvrouw “uit” te maken. Een “uit” maken kan op verschillende manieren, maar dat vertellen we je zaterdag 3 oktober allemaal. En natuurlijk is het bij drie “uit” wisselen. Softbal lijkt heel veel op honkbal maar het speelveld is een stuk kleiner, de bal is geel en iets groter en de pitcher gooit de bal onderhands.

  Honk- en softbalvereniging Thamen heeft 17 teams die in de competitie uitkomen en je kunt ons vinden aan de Vuurlijn 24 in De Kwakel. 

  Wil je meer informatie neem dan even contact op met Linda via info@thamen.info of via whatsapp op 06-51679394 en anders zien wij je graag verschijnen op zaterdag 3 oktober!